L'arròs típic del Delta de L'EbreLogo Facebook

cultivo tradicional Arròs

cultivo tradicional Arròs

Cultiu de l’arròs

L’arròs Moli de Rafelet prové d’arrossars propis de la família i de petits agricultors del Delta de l’ebre (Tarragona), on els supervisem el cultiu i els proporcionem la llavor certificada, de les varietats Bomba, Marisma,....

Al març comencem a preparar les terres, aixecant-les i airejant-les; després a l’abril, les anivellem, les abonem i es predisposen per a la entrada de l’agua. Una vegada les terres arriben al nivell òptim d’aigua, es sembra la llavor de l’arròs closca, de les varietats Bomba, Marisma... a principis de juny ja s’aprecia el color verd dels camps. A principis d’agost comencen a sortir les espigues d’arròs, primer de color verd i  a finals del mes, comencen a madurar les espigues de l’arròs Moli de Rafelet. Finalment a mitjans de setembre comença la sega de l’arròs.

S’ha de dir que el gra d’arròs càscara, quan es sega, té una humitat i per al seu emmagatzematge, s’ha de secar. El secat de l’arròs del Moli de  Rafelet, es realitza de forma natural i mitjançant l’escalfor del sol (escampant l’arròs a l’era).