Els inicis d’una familia d’arrossers i arrosseres

La nostra història com a arrossers comença amb el nostre avi, Rafael Margalef Torta, que va començar a treballar les terres d’arrossals als anys 1910. La seva força i destresa van fer que pelés l’arròs amb dos cadubs, en lloc d’un com la resta. El fill de Rafel, Rafael Margalef Bertomeu, es va dedicar a moldre de l’arròs, utilitzant una màquina moderna feta a mida per a les seves necessitats. Així, va néixer el Moli de Rafelet al 1935-1945, actualment situat al carrer Sant Roc 8 de Deltebre.

història
Teresa i Rafael Molí de Rafelet

Teresa i Rafael, la 3a generació

Teresa i Rafael són fills i néts de la família que ha mantingut viva la tradició de l’elaboració d’arròs durant gairebé un segle. La seva passió pel món de l’arròs i la seva dedicació han estat una influència important en la continuïtat d’aquest llegat cultural i gastronòmic únic.

Com a tercera generació de la família, s’han compromès a preservar les tècniques i el coneixement transmès pels seus avis i pares, així com a adaptar-se als canvis en el sector agrícola i a les demandes del mercat. Amb la seva experiència i coneixement dels arrossos i les terres del Delta de l’Ebre, han sabut mantenir la qualitat i el sabor únic dels seus productes, al mateix temps que han incorporat noves varietats i formes d’elaboració per satisfer les necessitats dels clients.

La seva dedicació i compromís han estat claus per mantenir viva aquesta tradició arrossera en el temps.

Els camps d’arròs

A Molí de Rafelet, sabem que l’arròs ha de seguir un procés tradicional i rigorós. Aquest consta de quatre fases: la sembra, el creixement, la collita i el repòs de la terra. A través de cada una d’aquestes etapes, els arrossars són cuidats i tractats amb la màxima cura i atenció per assegurar que el nostre arròs sigui d’alta qualitat i sabor excepcional.

primavera

Primavera

estiu

Estiu

tardor

Tardor

hivern

Hivern

El secat

El procés de secat és un moment fonamental en la producció de l’arròs de Molí de Rafelet. Després de la collita, les espigues són transportades al sequer, on el gra és estès i assecat al sol amb un mètode tradicional.

Aquest procés és crucial per garantir que s’elimina l’excés d’humitat fins al nivell òptim per al seu emmagatzematge fent que el gra sigui de la millor qualitat possible.

Tot aquest procés ens permet obtenir un arròs amb les millors propietats organolèptiques i el millor sabor.

El Secat

El molí

El Molí és la peça clau de la història de la família Margalef en la producció d’arròs. Fundat el 1935, aquest molí de Deltebre, continua fent servir la mateixa maquinària artesanal per elaborar l’arròs, que es molt de manera tradicional i sense cap mena d’additiu. Els arrossers de la família Margalef han dedicat la seva vida a aconseguir un arròs de qualitat i d’un sabor únic, amb el coneixement i la saviesa transmesa de generació en generació. Avui, el Molí de Rafelet forma part de la tradició i la cultura de les Terres de l’Ebre, i és una visita obligada per a tots aquells que vulguin endinsar-se en la història i el coneixement de l’arròs.

Museu de l'arròs

Les varietats

Les varietats d’arròs que cultivem són unes de les millors del mercat. La seva gamma d’arròs blanc i integral inclou varietats com la Bomba, Marisma, Carnaroli, Bahia i Gran Reserva. Cada varietat té un sabor i textura únic, adaptat a diferents tipus de cuina i plats. En Molí de Rafelet, estem orgullosos de produir arròs de qualitat excepcional, cuidant cada etapa del procés per oferir els millors productes als nostres clients.

varietats d'arròs
Varietats d'arròs

Envasat al buit per a una conservació òptima

A Molí de Rafelet, ens preocupa la conservació de la qualitat de l’arròs, i per això emprem una tècnica d’envasat al buit per garantir la frescor i la qualitat dels nostres productes. L’envasat al buit permet mantenir-lo fresc durant més temps, sense necessitat d’utilitzar conservants ni additius químics. Així, els nostres clients poden gaudir de l’aroma i sabor autèntic de l’arròs familiar en cada plat.

Arròs Molí Rafelet envasat al buit

Premis i Reconeixements

El Molí de Rafelet ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva excel·lència i la seva tasca com a productors. Entre aquests premis es troben la “Qualitat Ebrenca”, el “Premi Cambra 2012” i el “Premis Adas Emprenadoria 2016”, entre altres. Aquests premis són un testimoni del compromís de Molí de Rafelet amb la qualitat i l’excel·lència en cada etapa del procés productiu.

Qualitat Ebrenca

El Premi Qualitat Ebrenca és un reconeixement a l’excel·lència dels productes del Molí de Rafelet. Aquest premi destaca la qualitat dels productes i el seu compromís amb la tradició i la innovació.

Premis Cambra 2012

El Premi Cambra és un reconeixement a la trajectòria i compromís del Molí de Rafelet amb la qualitat dels seus productes i la innovació en el sector agroalimentari. Aquest premi destaca la capacitat de l’empresa per adaptar-se a les noves tendències i als canvis del mercat.

Premis Adas Emprenedoria 2016

El Premi Adas Emprenadoria és un reconeixement a la tasca de Teresa Margalef, una de les propietàries del Molí de Rafelet. Aquest premi destaca el seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat e igualtat en el sector agroalimentari, així com la seva capacitat per liderar un negoci de èxit.